Mamma.. 3/4-2022

MODER

Idag har en mamma, moder, mormor, fått nog i något sammanhang. Det har funnits en tid där saker har varit orättvisa, man kan ha blivit orättvist behandlad, utnyttjad, kränkt, huggen i ryggen etc och framför allt kanske över en längre tid, men då man kan ha med sig dels hemifrån en otrygg grund och dålig självkänsla som gjort och gör att man är livrädd för att bli rädd för och bli ensam, inte tro sig vara mer värd, inte respektera sig själv, inte älskar dig själv mm så kan du ha tillåtit på tok för mycket – långt över vart gränsen har gått för länge sedan. Och människorna omkring dig kan ha tagit och tar dig för given med tanke på att du aldrig ordentligt har satt en gräns, eller t o m kan ha flyttat dina gränser? Något som först var ett nej kan sedan blivit ett ja. Och därmed har manipulerat och utnyttjat dig för sin egen vinning. Men nu verkar det vara någon särskild situation för flera personer som har uppstått och som faktiskt har gjort att din hälsa tar stryk på kuppen.

 

Du kan vara så trött så trött, kämpa i vänskapsrelationer, kärleksrelationer, även med barn som inte alls är varken respektfulla eller snälla med dig. Du kan vara insyltad i situationer, som verkligen dränerar och har dränerat dig ordentligt. Framför allt för att du inte har lyssnat på din kropp och dina egna behov. Ditt inre känner att det räcker nu, nu är det nog. Några ligger på sofflocket och kommer ingenstans, andra har gått i väggen, någon annan gråter mest hela tiden. Relationerna man befinner sig i är alarmerande där man kan för några bli utsatt för gaslightning. Vilket påverkar livskraften oerhört.

 

Det du vet för ditt inre, rörande stabilitet, trygghet, familj, ekonomi, arbete, relationer, härstammar från din egna barndom och det är något du blivit ärrad av i själen från början till slut. M e n det är också något du måste hitta sätt för att lära dig att leva med, framför allt hur du ska skydda dig framåt mot dessa typer av människor, relationer och situationer för att du inte ska bli involverad i detta. Får till mig massor av sorg, ilska, hat för vissa, frustration, förnekelse, självförakt. Du kan som genomgår det här utplåna dig till bristningsgränsen för alla andras vägnar och att det har sett ut såhär hela livet. Ekonomi & den materiella standarden kan vara något som håller dig kvar hårt i något som faktiskt inte alls gör dig lycklig. Men att det är en ”känsla” av välbefinnande. Fast du troligen lurar dig själv.. eftersom du utvecklar depression. De känslomässiga är du bär också är tydliga tecken på att något fortsätter för långt, och som orsakat skador.. och ändå tar det inte slut. Det fanns en början men inget slut. Skogen är ett bra ställe att ge dig ut till där du kramar träd t ex, för träden kommer att tala till dig… 

Får också till mig att kärleken är så ärrad, på alla sätt och vis. Och att du känner inom dig att någonting försöker ditt hjärta vägleda dig till, det ”ligger” skit bakom spakarna, inte rent mjöl i påsen som man brukar säga. Villkorslös kärlek är det som du är värd, inget annat. Äkta ren kärlek är vad du ska ha vad du är värd som alla andra. Annars får det vara. Det kommer att kunna skänka dig frid, ljus och stabilitet. Men som det ser ut just nu får du kapitulera då du inte kan känna den där fulländningen som ”man” ska kunna känna. För där du är, det är inte rätt. Människorna är inte rätt, de är inte Sanna, de är inte sanningsenliga med dig, de gör dig illa. Och det måste bli ett slut älskade älskade vän. Det du vet och har fått insikt och klarhet i, det är rent, det är äkta, det är sant. Den/de som finns omkring dig kan ha en enorm distans till dig, men även till sig själva, mer kyla, mer ytlig kommunikation, vilket kan vara väldigt jobbigt när en själv kan vara någon som bär känslorna direkt utanpå kroppen.. och mer kyla och distans kan givetvis vara bra i perioder men de är bäst att hitta balans. De kan även innebära massor av mental styrka både för dig och den de andra att vara i det här, där du kan undra h u r du de orkar. Hur du ska orka. Man går in i sig själv och försöker finna svar på vad som är vad, varför det är som det är, vad som gjort vad, djup rannsakan helt enkelt. Men du kan bli väldigt introvert och svår att nå samtidigt. Och det här verkar betyda ett slut på något.. eller slut på flera saker. Man kan se det här lite som en varning på flera plan därför anser jag att du ska ta hjälp, stöd, råd, göra din röst hörd. Ta tjuren i hornen även om det är tufft. Svälj stoltheten och bara sträck ut din hand. Ensam är inte starkast!

🧘🏼‍♀️

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: