V.48 änglainsikt

ORÄDDHET

Det är dags att träna upp de själsliga musklerna mod och tillit. Dessa själsegenskaperna ingår i kategorin oräddhet.

Att träna upp mod och tillit innebär att du varje dag medvetet ska välja att ha en nyfikenhet i stället för rädsla och uppgivenhet som drivkraft framåt. Detta är något som alla människor kan träna sig till.

Vi omges dagligen av en ständigt pågående kollektiv oro och rädsla. Och detta kollektiva moln av oro & rädsla påverkar alla människor, medvetet eller omedvetet.

Ta inte detta personligt. Identifiera dig inte med världens smärta. Gör inte världens smärta till din smärta.

Att stanna på ytan i våra samtal med andra tycks vara en förutsättning för att hålla smärtan på bekvämt avstånd. De som försöker ta upp en djupare diskussion utesluts systematiskt både i det privata sammanhanget som i det offentliga flödet.

Samma gäller här att du inte ska ta detta personligt. Inte Identifiera dig med andra människors smärta. Och att du inte gör andra människors smärta till din egen.

Världens förändring under de kommande åren är starkt knutet till vilka vi själva utvecklas till. Hur du växer, förändras och hur du möter utmaningarna i livet det kommer att bero på hur var och en av oss spelar sin egen roll. Vi spelar alla med i detta drama på ett eller annat sätt dvs (livet) och inte förrän du går djupt inom dig själv kommer dina prestationer att utmärka sig som storslagen.

Det här ska du återigen inte ta personligt.  Identifiera dig inte med andra människors ”litenhet” och be aldrig om ursäkt för din egen ”storhet”.

Världen består av projektioner från varje människas psyke som flätas samman på en global ”filmduk”. Varje tanke du tänker tillför antingen skada eller läkning. I samma utsträckning som du själv vägrar se och möta de djupare frågorna som håller dig tillbaka, hålls även utvecklingen i stort tillbaka. I den utsträckningen som du omvandlar ditt eget liv kan du också hjälpa till att förändra världen.

När rädslan, uppgivenheten och hopplösheten är som allra starkast är även ljuset och läkningen som allra närmast. Det är nu du behöver ha nyfikenhet som drivkraft för att ta dig vidare. Var nyfiken på vad som finns gömt djupt där inom dig. Ha modet att titta på det och möta det med nyfikenhet. Det är när du står öga mot öga med mörkret, både det kollektiva och det personliga, som du till sist kan skåda ljuset. I den mörkaste natten när du känner dig som mest sårbar inför livet, börjar gryningens nya transformerade ljus att skina klart.

”Vad jag nu säger er är ett mysterium: vi skall inte alla dö, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty den kommer att ljuda, och då uppstår de döda i oförgänglig gestalt, och vi förvandlas.” 

-1 Kor 15:51-52

KÄRLEK Zäta

 

2 svar på ”V.48 änglainsikt”

  1. Jag löser alltid dessa texter och jag älskaren och tycker de är mycket kloka! Men jag garvet problem! Det är när man blivit oförrättad, jag uppfattat det av texterna som man ska välja att ”vända andra kinden till” som man säger! Så jag får problem med var jag ska dra gränser! Vad jag behöver aggera på och inte visa att jag inte acceptera! Eller till vad eller för vad jag måste måste gå till handling! Någon mer än jag som känner så här o blir lite vilsen? Kanske du Zäta kan ge en vägledning i detta! För det ta är för mej väldigt svårt känner jag!

    1. Vad härligt att du tycker om dem Viola 🙂 så är det med det mesta, man kan inte passa in på allt o m det är generella texter. Jag tänker att du vet och känner själv inom dig när något verkligen är till dig och när det inte är så. Likadant med att du ska dra gränsen när & där du känner att en text inte längre riktigt överensstämmer med var du är eller befinner dig i livet. Eller exempel vem du är som person. Sen är det superviktigt att vara snäll med sig själv så det inte blir så att man slår på sig utan alltid komma ihåg att påminna dig om vad det nu än må handla om att alla gör så gått en kan. Var det så v.48 att du inte gick till handling med något som du ”egentligen” såhär i efterhand exempelvis tycker att du borde osv, så försök inte att grubbla över det. Utan ta nya tag och så kommer du igen när tiden är inne! Dessa texter är endast tips, råd, vägledning och aldrig menade som pekpinne. Och o m de på något sätt låter så i texten så måste ni spegla sådant! Värme & kärlek 💓 Zäta

Lämna ett svar