Att jorda sig 🌳8/3

ATT JORDA SIG

MÄnga mÀnniskor har missat hur viktigt det Àr att jorda dig dagligen. MÄnga mÀnniskor Àr alldeles för mycket uppe i sina tankar, en del Àr t o m redan inne av planerandet av morgondagen redan pÄ förmiddagen.. alltsÄ de tÀnker pÄ vad de ska göra imorgon. Och en del funderar fortfarande över pÄ vad de gjorde igÄr. De liksom fastnar.
DĂ„ Ă€r man INTE nĂ€rvarande vill sĂ€ga HÄR OCH NU. Du lever inte i nuet.
Och DÄ har du helt tappat jordningen och kontakten med dig sjÀlv.

NÀr du Àr uppe i huvudet dvs Àr ojordad, stressar i din kropp slösar med din energi. Vet du vad resultatet av detta blir efter ett tag dÄ? Jo du blir trött det vet ju alla, men du lider sedan av stÀndig (energibrist), förblir obalanserad, fÄr svÄrigheter med att vara fokuserad framförallt lÀngre stunder, ditt immunförsvar försÀmras mm.
Samtidigt sÄ tappar du kontakten med dig sjÀlv eftersom du inte Àr i din kropp. Utan u t a n pÄ och uppe i huvudet.
Detta medför o f t a att mĂ€nniskan inte uppmĂ€rksammar kroppens signaler i god tid och tydliga tecken pĂ„visar att man behöver sakta ner vardagstempot. Vilket i förlĂ€ngningen resulterar i att du ”plötsligt” blir utbrĂ€nd. Men om du tĂ€nker efter hĂ€r sĂ„ har du fĂ„tt varningssignaler sen lĂ€nge men vĂ€grat lyssna pĂ„ dem.. eller sĂ„ har du inte förstĂ„tt dem helt enkelt. Men om du hade hade varit jordad, och i din kropp, sĂ„ hade du tydligt uppmĂ€rksammat dessa signaler i god tid och tagit till dig dem pĂ„ allvar. Vilket gĂ€ller likadant med med de flesta sjukdomar. För du ”drabbas” inte bara helt oförberett av en sjukdom! Din Kropp och SjĂ€l berĂ€ttar tydligt om du Ă€r pĂ„ fel vĂ€g i livet, om du lever pĂ„ fel sĂ€tt och om du faktiskt stressar för mycket.

Men Àr du inte jordad sÄ mÀrker du inte dessa signaler innan symtom men faktiskt hunnit utvecklas till uppenbara sjukdomar.

Som sagt, mÀnniskor som inte Àr jordade, Àr dÀrför inte nÀrvarande i nuet. Om du dÀrför en mÀnniska som ofta rÄkar ut för olyckor sÄ Àr det ett tydligt tecken pÄ att du inte Àr nÀrvarande! Det Àr bara se till trafiken dagligen hur mÄnga exempel pÄ ojordade mÀnniskor det finns.
Dessa Ă€r inte uppmĂ€rksamma och har sitt ”tunnelseende”.
Det kan ju t ex visa sig genom att man gĂ„r mitt i en cykelvĂ€g och grejar med sin mobil, man har ingen koll pĂ„ att det kommer cyklar. Ibland hör man inte ens att cyklarna plingar med fören man mĂ„ste flytta sig ur vĂ€gen. Just dĂ€rför att personen Ă€r inte nĂ€rvarande, denne Ă€r ”i sin mobil” och har helt tappat kontakten med verkligheten omkring sig.
En del gĂ„r rakt över cykel & bilvĂ€gar utan att se om det överhuvdtaget kommer trafik. Och Ibland gĂ„r flera personer i bredd pĂ„ trottoarer & cykelvĂ€gar och tĂ€nker inte ens pĂ„ att slĂ€ppa förbi mötande gĂ„ngtrafikanter/cyklister, för att de Ă€r helt ”inne i sina samtal” och har tappat jordningen och nĂ€rvaron.

FÖR ÄR man jordad dĂ„ har man ocksĂ„ kontakt med vad en gör och var en befinner sig. En gĂ„r inte mitt pĂ„ cykelbanan eller korsar vĂ€gen utan att se sig för.

Ett annat tydligt tecken pĂ„ att mĂ€nniskan Ă€r vĂ€ldigt ojordad Ă€r att en blir sjuk sĂ„ fort en har lĂ„ngledigt, t ex en lĂ„nghelg eller vid sin efterlĂ€ngtade semester. Detta Ă€r en följd av att man har stressat oerhört mycket i sitt vardagsliv och dĂ„ hinner varken kroppen eller sjĂ€len med att varken tĂ€nka eller hantera allt som hĂ€nder. Det fĂ„r lĂ€ggas stĂ€llas i ”kĂ¶â€.
Men sÄ fort du kopplar av det minsta, vid ledighet, tar kropp & sjÀl chans att börja bearbeta det som den inte har hunnit med under en tid. DÄ kommer Kraftig förkylning, feber, magsjuka, huvudvÀrk, trötthet, o s v

Att stressa hela tiden blir ett sĂ€tt för dig sjĂ€lv att ”flyga före sig sjĂ€lv”.

En del mĂ€nniskor hĂ€vdar att de har vĂ€ldigt lĂ€tt att ”slappna av” eftersom de somnar direkt nĂ€r de sĂ€tter sig i tv-soffan eller liknande. Men detta Ă€r ocksĂ„ en följd av att de Ă€r ojordade och stressade i sin vardag. SĂ„ fort de fĂ„r chansen till minsta lilla avslappning somnar de! Vilket Ă€ven de borde sĂ€ga ALLT. De har med andra ord inte lĂ€tt för att ”slappna av” – tvĂ€rtom – de stressar sĂ„ att kroppen stĂ€ndigt Ă€r överanstrĂ€ngd och att de ”kollapsar” istĂ€llet. För sĂ„ fort de sĂ€tter sig ner en stund Ă€r en följd av detta. Det Ă€r ett oerhört osunt och ohĂ€lsosamt sĂ€tt att leva pĂ„!

Likadant med mÀnniskor som sover mer Àn 9 timmar i ett strÀck om de fÄr chansen. Och Vid sjukdom behöver kroppen Ànnu mer vila, men det jag menar jag hÀr att de sover kanske 12 timmar i strÀck pÄ helgerna för att de behöver kompensera deras vardags-stress. Dock sÄ behöver inte kroppen fler timmar sömn ena natten bara för att kroppen sov fÀrre natten innan. Utan 8-9 timmar per natt Àr det som en normal vuxen behöver sova. Dock sÄ Àr det ju skillnad om en mÀnniska Àr fysiskt sjuk. Hur som helst sÄ tÀr det oerhört pÄ kroppens resurser genom att leva i stress och det Àr ytterligare ett tecken pÄ att man lever ett ojordat och frÄnvarande liv.

OJORDAD
OBALANSERAD
FRÅNVARANDE
SPÄND
STRESSAD
TRÖTT
OFOKUSERAD
GRUBBLAR
INTELLEKTET STYR DET MESTA
INSTABIL
OFÖRANKRAD
OGRUNDAD
I HUVUDET
TAPPAT KONTAKTEN MED SIG SJÄLV
STÄNGT HJÄRTA (oftast!)
KALLA FÖTTER
RASTLÖS / OROLIG
CIRKULATIONSBESVÄR I BENEN
DÅLIGT MINNE (minnesförluster)
SVÅRT ATT HÅLLA TIDER
SVAGT IMMUNFÖRSVAR
KRONISKA BESVÄR
YTLIG ANDNING

HÀr nedan kan du lÀsa om olika saker som JORDAR:

FOTMASSAGE – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna

FOTBAD – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna

HÄNGA UPP-O-NER – Ă€r avslappnande och lugnande

SPIKMATTA – Ă€r avslappnande, hjĂ€lper till med cirkulationen och att fĂ„ bĂ€ttre kontakt med kroppen

STAMPA MED FÖTTERNA I MARKEN – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna

GÅ BARFOTA I GRÄS ELLER SAND – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna. KĂ€nn och upplev fötternas kontakt med grĂ€set eller sanden för bĂ€ttre effekt. Se dock till sĂ„ du inte blir kall om fötterna

VARMA STRUMPOR – om du Ă€nnu inte har lyckats fĂ„ igĂ„ng din energi- och blodcirkulation till fötterna sĂ„ kan det ge tillfĂ€llig hjĂ€lp att ha varma strumpor pĂ„ sig

AVGIFTANDE FOTPLÅSTER (detox foot pads) – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna

INDIANMUSIK – framförallt de nordamerikanska indianernas musik skapar balans, harmoni och jordar kraftfullt.

AVSLAPPNANDE MUSIK – skapar balans, harmoni, lugn och jordar samtidigt.

BUKANDNING – att andas djupt med buken gör oss avslappnade och nĂ€rvarande pĂ„ ett harmoniskt sĂ€tt. Ju djupare andningen Ă€r desto mer i kroppen Ă€r man

FYSISKA AKTIVITETER – sĂ„som motion, trĂ€ning, snickra, diska, stĂ€da, dansa osv gör sĂ„ att vi ”kommer ner i kroppen”

YOGA – genom att praktisera yoga sĂ„ blir man mycket mer kroppsmedveten och avslappnad

MASSAGE – gör sĂ„ att man slappnar av och kommer ner i kroppen

TRÄDGÅRDSARBETE – gör att vi slappnar av frĂ„n den mentala stressen och blir dĂ€rmed jordade och avslappnade i sinnet

SKÖTA OM SINA KRUK-/TRÄDGÅRDSVÄXTER – gör att vi slappnar av frĂ„n men mentala stressen och blir dĂ€rmed jordade och avslappnade i sinnet. Att ha krukvĂ€xter i sitt hem Ă€r mycket positivt för jordningen

BIOSUN ÖRONLJUS – jordar genom att man blir vĂ€ldigt lugn och avslappad av dem. LĂ€s mer om öronljusen hĂ€r

AVSLAPPNINGSÖVNINGAR – gör oss mer lugna, harmoniska, nĂ€rvarande och jordade

Denna meditation Àr kort endast 6 min lÄng och Àr kanon att göra morgon som kvÀll eller vid behov. sÀrskilt om du Àven har svÄrt att sova.

Att vara jordad

JORDAD
BALANSERAD
NÄRVARANDE
AVSLAPPNAD
HARMONISK
ENERGISK
FOKUSERAD
KLARTÄNKT
BALANS MELLAN HJÄRNHALVORNA
STABIL
FÖRANKRAD
GRUNDAD
KROPPSMEDVETEN
SJÄLVMEDVETEN
ÖPPET HJÄRTA
VARMA FÖTTER
TRYGG
BRA CIRKULATION I BENEN
BRA MINNE
TIDSMEDVETEN
STARKT IMMUNFÖRSVAR
LÄKNING
DJUP OCH LUGN ANDNING
VAKNAR UTVILAD PÅ MORGONEN

Lycka till ❀

LĂ€mna ett svar