Att jorda sig 🌳8/3

ATT JORDA SIG

Många människor har missat hur viktigt det är att jorda dig dagligen. Många människor är alldeles för mycket uppe i sina tankar, en del är t o m redan inne av planerandet av morgondagen redan på förmiddagen.. alltså de tänker på vad de ska göra imorgon. Och en del funderar fortfarande över på vad de gjorde igår. De liksom fastnar.
Då är man INTE närvarande vill säga HÄR OCH NU. Du lever inte i nuet.
Och Då har du helt tappat jordningen och kontakten med dig själv.

När du är uppe i huvudet dvs är ojordad, stressar i din kropp slösar med din energi. Vet du vad resultatet av detta blir efter ett tag då? Jo du blir trött det vet ju alla, men du lider sedan av ständig (energibrist), förblir obalanserad, får svårigheter med att vara fokuserad framförallt längre stunder, ditt immunförsvar försämras mm.
Samtidigt så tappar du kontakten med dig själv eftersom du inte är i din kropp. Utan u t a n på och uppe i huvudet.
Detta medför o f t a att människan inte uppmärksammar kroppens signaler i god tid och tydliga tecken påvisar att man behöver sakta ner vardagstempot. Vilket i förlängningen resulterar i att du ”plötsligt” blir utbränd. Men om du tänker efter här så har du fått varningssignaler sen länge men vägrat lyssna på dem.. eller så har du inte förstått dem helt enkelt. Men om du hade hade varit jordad, och i din kropp, så hade du tydligt uppmärksammat dessa signaler i god tid och tagit till dig dem på allvar. Vilket gäller likadant med med de flesta sjukdomar. För du ”drabbas” inte bara helt oförberett av en sjukdom! Din Kropp och Själ berättar tydligt om du är på fel väg i livet, om du lever på fel sätt och om du faktiskt stressar för mycket.

Men är du inte jordad så märker du inte dessa signaler innan symtom men faktiskt hunnit utvecklas till uppenbara sjukdomar.

Som sagt, människor som inte är jordade, är därför inte närvarande i nuet. Om du därför en människa som ofta råkar ut för olyckor så är det ett tydligt tecken på att du inte är närvarande! Det är bara se till trafiken dagligen hur många exempel på ojordade människor det finns.
Dessa är inte uppmärksamma och har sitt ”tunnelseende”.
Det kan ju t ex visa sig genom att man går mitt i en cykelväg och grejar med sin mobil, man har ingen koll på att det kommer cyklar. Ibland hör man inte ens att cyklarna plingar med fören man måste flytta sig ur vägen. Just därför att personen är inte närvarande, denne är ”i sin mobil” och har helt tappat kontakten med verkligheten omkring sig.
En del går rakt över cykel & bilvägar utan att se om det överhuvdtaget kommer trafik. Och Ibland går flera personer i bredd på trottoarer & cykelvägar och tänker inte ens på att släppa förbi mötande gångtrafikanter/cyklister, för att de är helt ”inne i sina samtal” och har tappat jordningen och närvaron.

FÖR ÄR man jordad då har man också kontakt med vad en gör och var en befinner sig. En går inte mitt på cykelbanan eller korsar vägen utan att se sig för.

Ett annat tydligt tecken på att människan är väldigt ojordad är att en blir sjuk så fort en har långledigt, t ex en långhelg eller vid sin efterlängtade semester. Detta är en följd av att man har stressat oerhört mycket i sitt vardagsliv och då hinner varken kroppen eller själen med att varken tänka eller hantera allt som händer. Det får läggas ställas i ”kö”.
Men så fort du kopplar av det minsta, vid ledighet, tar kropp & själ chans att börja bearbeta det som den inte har hunnit med under en tid. Då kommer Kraftig förkylning, feber, magsjuka, huvudvärk, trötthet, o s v

Att stressa hela tiden blir ett sätt för dig själv att ”flyga före sig själv”.

En del människor hävdar att de har väldigt lätt att ”slappna av” eftersom de somnar direkt när de sätter sig i tv-soffan eller liknande. Men detta är också en följd av att de är ojordade och stressade i sin vardag. Så fort de får chansen till minsta lilla avslappning somnar de! Vilket även de borde säga ALLT. De har med andra ord inte lätt för att ”slappna av” – tvärtom – de stressar så att kroppen ständigt är överansträngd och att de ”kollapsar” istället. För så fort de sätter sig ner en stund är en följd av detta. Det är ett oerhört osunt och ohälsosamt sätt att leva på!

Likadant med människor som sover mer än 9 timmar i ett sträck om de får chansen. Och Vid sjukdom behöver kroppen ännu mer vila, men det jag menar jag här att de sover kanske 12 timmar i sträck på helgerna för att de behöver kompensera deras vardags-stress. Dock så behöver inte kroppen fler timmar sömn ena natten bara för att kroppen sov färre natten innan. Utan 8-9 timmar per natt är det som en normal vuxen behöver sova. Dock så är det ju skillnad om en människa är fysiskt sjuk. Hur som helst så tär det oerhört på kroppens resurser genom att leva i stress och det är ytterligare ett tecken på att man lever ett ojordat och frånvarande liv.

OJORDAD
OBALANSERAD
FRĂ…NVARANDE
SPĂ„ND
STRESSAD
TRĂ–TT
OFOKUSERAD
GRUBBLAR
INTELLEKTET STYR DET MESTA
INSTABIL
OFĂ–RANKRAD
OGRUNDAD
I HUVUDET
TAPPAT KONTAKTEN MED SIG SJĂ„LV
STĂ„NGT HJĂ„RTA (oftast!)
KALLA FĂ–TTER
RASTLĂ–S / OROLIG
CIRKULATIONSBESVĂ„R I BENEN
DÅLIGT MINNE (minnesförluster)
SVĂ…RT ATT HĂ…LLA TIDER
SVAGT IMMUNFĂ–RSVAR
KRONISKA BESVĂ„R
YTLIG ANDNING

Här nedan kan du läsa om olika saker som JORDAR:

FOTMASSAGE – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna

FOTBAD – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna

HÄNGA UPP-O-NER – är avslappnande och lugnande

SPIKMATTA – är avslappnande, hjälper till med cirkulationen och att få bättre kontakt med kroppen

STAMPA MED FÖTTERNA I MARKEN – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna

GÅ BARFOTA I GRÄS ELLER SAND – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna. Känn och upplev fötternas kontakt med gräset eller sanden för bättre effekt. Se dock till så du inte blir kall om fötterna

VARMA STRUMPOR – om du ännu inte har lyckats få igång din energi- och blodcirkulation till fötterna så kan det ge tillfällig hjälp att ha varma strumpor på sig

AVGIFTANDE FOTPLÅSTER (detox foot pads) – vilket stimulerar energi- och blodcirkulationen ner till fötterna

INDIANMUSIK – framförallt de nordamerikanska indianernas musik skapar balans, harmoni och jordar kraftfullt.

AVSLAPPNANDE MUSIK – skapar balans, harmoni, lugn och jordar samtidigt.

BUKANDNING – att andas djupt med buken gör oss avslappnade och närvarande på ett harmoniskt sätt. Ju djupare andningen är desto mer i kroppen är man

FYSISKA AKTIVITETER – såsom motion, träning, snickra, diska, städa, dansa osv gör så att vi ”kommer ner i kroppen”

YOGA – genom att praktisera yoga så blir man mycket mer kroppsmedveten och avslappnad

MASSAGE – gör så att man slappnar av och kommer ner i kroppen

TRÄDGÅRDSARBETE – gör att vi slappnar av från den mentala stressen och blir därmed jordade och avslappnade i sinnet

SKÖTA OM SINA KRUK-/TRÄDGÅRDSVÄXTER – gör att vi slappnar av från men mentala stressen och blir därmed jordade och avslappnade i sinnet. Att ha krukväxter i sitt hem är mycket positivt för jordningen

BIOSUN ÖRONLJUS – jordar genom att man blir väldigt lugn och avslappad av dem. Läs mer om öronljusen här

AVSLAPPNINGSÖVNINGAR – gör oss mer lugna, harmoniska, närvarande och jordade

Denna meditation är kort endast 6 min lång och är kanon att göra morgon som kväll eller vid behov. särskilt om du även har svårt att sova.

Att vara jordad

JORDAD
BALANSERAD
NĂ„RVARANDE
AVSLAPPNAD
HARMONISK
ENERGISK
FOKUSERAD
KLARTĂ„NKT
BALANS MELLAN HJĂ„RNHALVORNA
STABIL
FĂ–RANKRAD
GRUNDAD
KROPPSMEDVETEN
SJĂ„LVMEDVETEN
Ă–PPET HJĂ„RTA
VARMA FĂ–TTER
TRYGG
BRA CIRKULATION I BENEN
BRA MINNE
TIDSMEDVETEN
STARKT IMMUNFĂ–RSVAR
LĂ„KNING
DJUP OCH LUGN ANDNING
VAKNAR UTVILAD PĂ… MORGONEN

Lycka till ❤️

Lämna ett svar