Moderjord 3/3-2022

DEN GYLLENE SPIRALEN & PÄRLEMOR

Allting börjar alltid med dig själv och avslutar alltid med dig själv. På ett eller annat sätt. Sen om det är lite eller mycket spelar så klart roll men det jag menar är att allting går som en spiral. Från början till slut. Runt runt runt. Du sover för att du ska orka. Äter för att du måste få ”bränsle” och näring, behöver göra behov på toa, du behöver gå i skolan när du är liten för att kunna få en utbildning när du är stor, och du behöver ha arbete för att kunna försörja dig, och har du ingen utbildning blir det svårt att söka arbete. Och för att kunna arbeta måste du äta och sova. Sen måste du ta hand om kroppen i form av att röra på dig, och träna ex antal dagar i veckan. Och du behöver komma ut varje dag i dagsljus för att få d vitamin. Annars blir du deprimerad pga för lågt serotonin. Så behöver du ha närhet, kärlek, bekräftelse, beröring, sex, bli sedd, få komplimanger. Annars dör du inombords till slut. Du bör ha vänner som lyfter dig och får dig att må bra – som du kan skratta tillsammans med för samtidigt här tillfredställer du ditt inre barn. HELA LIVET. Dvs följer du detta så åldras du fysiskt som du mognar och växer inom dig, men samtidigt tillåter du ditt inre barn få blomma och leva vidare. Och så har du ditt kall.. vad får dig att skratta? Vad får dig att njuta och må bra? Tycker du om dans? Rita? Måla? Sjunga? Spela gitarr? Påta i trädgården? Göra smycken? Rida? Golf? Fotboll? Konst i alla dess former? De finns så många olika typer av fritidsintressen., som vi tyvärr väljer att lägga på hyllan för att vi blir vuxna, föräldrar, de kostar pengar, en skyller på alla möjliga olika orsaker. Men såhär håller de på. Problemet är att det blir en blockering här om man struntar i detta. Din själ försöker ständigt vägleda dig att du ska göra det som du återkommande får till dig i tankarna… ex att du ska anmäla dig till bugg, spela tennis., osv. Du kan till slut våndas med din självkänsla, ditt självvärde, att du inte är bra nog, inte har tid, och gud vet allt! För att du inte får utlopp.

Men nånstans VET du att du säkerligen skulle älska det. Ändå så fortsätter du i samma hjulspår, dag ut och dag in. Och din självkänsla blir sämre, du får problem med magen, huvudvärk, och säkerligen ännu fler ställen i kroppen. Kanske börjar du tröstshoppa, lägger fokus på allt annat än just det du skulle behöva. För att bedöva. Och man känner sig så vilsen till slut. Man kan börja tappa bort sig själv bli deprimerad, får ångest, är ledsen, eller arg, bär på mycket förtryckt ilska. Bär på mycket oläkta sår sen både barndom, men kanske även bakåt i livet bara t ex. Kanske undrar du varför du alltid hamnar om och om igen i samma problem, samma relationer, samma vänner, samma konflikter, el om du kanske lämnar en relation för att du kanske t o m inte tycker dig vara värd den. Vilket kan bottna i tillit. Brist på tillit. De kan sluta med sjukskrivning, att man kraschar psykiskt eller att man säger upp sig, att man inte klarar av sin vardag pga ens dåliga mående.

För andra kan de vara rörigt ostadigt på hemma plan, man vet inte vad som komma skall, om man kommer få behålla ett arbete då man kanske hela tiden fått ta Tim vikariat t ex, eller är långtidssjukskriven, har mycket utgifter och låga inkomster. Där man lever med en ständig stress helt enkelt. Att det liksom aldrig tar slut. Och att läxorna som man får av universum är just läxor som en själv inte riktigt förstår. Utan man tänker bara.
– varför jag hela tiden?? Man kan ha svårt att se vad som felet orsaken ligger. Men då får man inte glömma att man alltid gör sitt bästa utifrån sin bästa förmåga såklart. Men att universum & moderjord vill att man specifikt ska titta på någonting. Att det är för att hjälpa inte stjälpa.. och det låter ju konstigt! Särskilt om det så att något hela tiden återkommer – dvs motgångar som man bara känner att man inte mäktar med, då är det läxor som man inte har lärt sig eller förstått tidigare. Och dessa kommer att fortsätta att återkomma fram tills de att man har lärt sig dem. Även fortsätta att testa dig/en för att se om man har lärt sig.,

Det är en del av hela inlärningsprocessen. Men de betyder inte att du är tillbaka på ruta ett, utan du växer hela tiden och lär dig att dansa med i livets flöde, sprider dina färger som ditt egna stora konstverk. Sen kan du fortsätta i din spiral 🌀 så som det ska vara och endast kliva ur de negativa spåren för att hela tiden fortsätta växa och bli till ditt högsta bästa där du är frisk som en nötkärna både i ditt inre och yttre!

🧘🏼‍♂️

När du andas så lyssnar och svarar vinden följer dansen av din själ och ditt hjärtas slag. När du rör dig, lyser stjärnorna upp din väg, Ser till att ditt liv är fyllt av drömmar som uppstår. När du ler, är allt du behöver frid av denna syn, enkel och lätt som pärlorna i dina ögon.  När du blommar avslöjar du skönheten i en enda symfoni, sprider sig till livsenergins blomma full av energi. 

🧘🏼‍♂️

 

Lämna ett svar