Idag VÄLJER jag att vara… 23/9 đŸ€

Idag VĂ€ljer jag att vara
 

Är ett kraftfullt hjĂ€lpmedel för dig som vill arbeta med din personliga utveckling. Det hjĂ€lper dig att bli medveten om att du har makten att vĂ€lja din sinnesstĂ€mning trots sĂ„dant som hĂ€nder och sker runtomkring dig i din vardag, hur du vill svara upp med din respons pĂ„ livet i stort. Du Ă€r inget rö för vinden, som slĂ€ngs hit och dit i kĂ€nslo stormar som du inte rĂ„r över.

Du tar dÀrför makten över din dag och ditt liv genom att sjÀlv vÀlja vilken positiv egenskap eller sinnesstÀmning som du faktiskt vill vara i just nu. Och du blir ocksÄ medveten om hur enormt mÄnga positiva egenskaper och sinnesstÀmningar som du har tillgÄng till fastÀn du sjÀlv inte tror det. 

De som jag kan erbjuda dig t.ex Àr bara en början, och alla dem har du redan som minst inom dig och kan vÀlja mellan att anvÀnda. Det Àr en styrka om du nÄgon gÄng skulle tvivla pÄ dig sjÀlv och dina resurser att veta om det. Det flesta mÀnniskor begrÀnsar sig sjÀlva till en ganska smal repertoar av egenskaper. Du tÀnker kanske att du Àr pÄ ett visst sÀtt och inte kan varken rÄ för det eller förÀndra det. Men visst har vi en predisposition att vara pÄ ett visst sÀtt genom arv och miljö, dock sÄ har vi alla möjlighet att förÀndra vÄra invanda beteenden och kunna utnyttja vÄra inre outnyttjade/nyttjade resurser mer och mer. NÀr vi sen gör det kÀnner vi oss helare som mÀnniskor och begrÀnsar oss inte lika mycket, vilket resulterar i bÀttre mÄende och fÄr mer tillgÄng av livet. 

NÀr vi anvÀnder fler av vÄra talanger och utvecklar fler positiva sidor kÀnner vi oss tryggare med oss sjÀlva. Vi vet att vi kan handskas med olika situationer. Och nÀr vi mÄr bra i oss sjÀlva blir vi dessutom ner generösa och har lÀttare för att vara kÀrleksfulla och se de positiva i andra. Du ska alltsÄ hitta tillbaka till ditt riktiga jag mer Àn att förÀndra dig. För du har ju redan allt detta inom dig. 

SÅ, definiera vad varje ord som kommer betyder för just dig. Du kan skriva ner i en anteckningsbok ocksĂ„. Var sĂ„ specifik som möjligt och mĂ„la gĂ€rna upp situationer dĂ€r du skulle vilja vara eller har varit pĂ„ det sĂ€tt som ordet beskriver. Gör ordet levande inom dig i bĂ„de tankar och kĂ€nslor. Sen försöker du genom hela dagen att vara den egenskap eller att kĂ€nns den sinnesstĂ€mning som ordet menar. Och pĂ„minn dig sjĂ€lv om sĂ„ behövs flera gĂ„nger om dagen.

I slutet av dagen reflekterar du över hur det kÀndes. AnvÀnd anteckningsboken som du eventuellt har skrivit i. Vad kÀndes bra? Vad kÀndes mindre bra? VÄgade du vara i kÀnslan fullt ut eller bara lite? Klappa dig sjÀlv pÄ axeln för allt du gjorde och lyckades klara! Minsta lilla Àr en framgÄng och det ska firas! NÀr du vÀl har vÄgat prova pÄ en gÄng sÄ kÀnns det lÀttare att ta fram denna egenskap nÀsta gÄng som du behöver den. Och sÄ smÄningom kan den t o m bli en del av din dagliga repertoar av valmöjligheter. Och det Àr vÀl verkligen en rikedom?! 

Du kommer att ta kommandot över ditt liv. Det Àr inte omstÀndigheterna i ditt liv som ska styra hur du mÄr utan, det Àr du! 

Och Àr det sÄ att det dyker upp nÄgot som du fÄr vÀldigt svÄrt för sÄ Àr det en tydlig signal om att det Àr nÄgonting viktigt för dig att titta nÀrmare pÄ. SlÀpp inte det hÀr dÄ, utan stanna upp och andas och kÀnn efter vad som ligger bakom. Var Àrlig med dig sjÀlv. Varför kÀnns det svÄrt att vara eller kÀnna det som Àr dagens ord? 

Vem eller vad stÄr i vÀgen? Kan du ta dig runt? Hur skulle det kÀnnas att inte kÀnna tveksamhet i det hÀr? Kan du tillÄta dig att kÀnna sÄ? 

Varje ord kommer eller kan ge upphov till viktiga reflektioner som ökar din sjÀlvkÀnnedom och i lÀngden din trygghet & sjÀlvkÀnsla. 

Nu kör vi đŸ€

 

IDAG vÀljer jag att vara


 

❀ Ödmjuk

❀  Sprallig

❀  Spexig 

 

LĂ€mna ett svar