Dagens kort

Idag väljer jag att vara… 22/9 🤍

Idag Väljer jag att vara… 

Är ett kraftfullt hjälpmedel för dig som vill arbeta med din personliga utveckling. Det hjälper dig att bli medveten om att du har makten att välja din sinnesstämning trots sådant som händer och sker runtomkring dig i din vardag, hur du vill svara upp med din respons på livet i stort. Du är inget rö för vinden, som slängs hit och dit i känslo stormar som du inte rår över.

Du tar därför makten över din dag och ditt liv genom att själv välja vilken positiv egenskap eller sinnesstämning som du faktiskt vill vara i just nu. Och du blir också medveten om hur enormt många positiva egenskaper och sinnesstämningar som du har tillgång till fastän du själv inte tror det. 

De som jag kan erbjuda dig t.ex är bara en början, och alla dem har du redan som minst inom dig och kan välja mellan att använda. Det är en styrka om du någon gång skulle tvivla på dig själv och dina resurser att veta om det. Det flesta människor begränsar sig själva till en ganska smal repertoar av egenskaper. Du tänker kanske att du är på ett visst sätt och inte kan varken rå för det eller förändra det. Men visst har vi en predisposition att vara på ett visst sätt genom arv och miljö, dock så har vi alla möjlighet att förändra våra invanda beteenden och kunna utnyttja våra inre outnyttjade/nyttjade resurser mer och mer. När vi sen gör det känner vi oss helare som människor och begränsar oss inte lika mycket, vilket resulterar i bättre mående och får mer tillgång av livet. 

När vi använder fler av våra talanger och utvecklar fler positiva sidor känner vi oss tryggare med oss själva. Vi vet att vi kan handskas med olika situationer. Och när vi mår bra i oss själva blir vi dessutom ner generösa och har lättare för att vara kärleksfulla och se de positiva i andra. Du ska alltså hitta tillbaka till ditt riktiga jag mer än att förändra dig. För du har ju redan allt detta inom dig. 

SÅ, definiera vad varje ord som kommer betyder för just dig. Du kan skriva ner i en anteckningsbok också. Var så specifik som möjligt och måla gärna upp situationer där du skulle vilja vara eller har varit på det sätt som ordet beskriver. Gör ordet levande inom dig i både tankar och känslor. Sen försöker du genom hela dagen att vara den egenskap eller att känns den sinnesstämning som ordet menar. Och påminn dig själv om så behövs flera gånger om dagen.

I slutet av dagen reflekterar du över hur det kändes. Använd anteckningsboken som du eventuellt har skrivit i. Vad kändes bra? Vad kändes mindre bra? Vågade du vara i känslan fullt ut eller bara lite? Klappa dig själv på axeln för allt du gjorde och lyckades klara! Minsta lilla är en framgång och det ska firas! När du väl har vågat prova på en gång så känns det lättare att ta fram denna egenskap nästa gång som du behöver den. Och så småningom kan den t o m bli en del av din dagliga repertoar av valmöjligheter. Och det är väl verkligen en rikedom?! 

Du kommer att ta kommandot över ditt liv. Det är inte omständigheterna i ditt liv som ska styra hur du mår utan, det är du! 

Och är det så att det dyker upp något som du får väldigt svårt för så är det en tydlig signal om att det är någonting viktigt för dig att titta närmare på. Släpp inte det här då, utan stanna upp och andas och känn efter vad som ligger bakom. Var ärlig med dig själv. Varför känns det svårt att vara eller känna det som är dagens ord? 

Vem eller vad står i vägen? Kan du ta dig runt? Hur skulle det kännas att inte känna tveksamhet i det här? Kan du tillåta dig att känna så? 

Varje ord kommer eller kan ge upphov till viktiga reflektioner som ökar din självkännedom och i längden din trygghet & självkänsla. 

Nu kör vi 🤍

 

IDAG väljer jag att vara…

 

modig & fantasifull ❤️

På vilket sätt kan du vara modig idag? Och på vilket sätt kan du vara fantasifull? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: