Dagens kort

Det surrar inom dig.. 21/5 🦋


Nu ska vi programmera om sinnet & världen så här kommer en kurs i mirakler. 


DET SURRAR INOM DIG

Gud är en komiker vars publik är alltför rädd för att skratta.

Jag har en vän vars svägerska i många år bojkottade Kenny Rogers för att han använt så grovt språk i ”Lucille”.
”Varför”, frågade hon irriterat, ”skriver man en sång om fyrahundra barn som skiter ute på ängen?”

Ehhh… alltså, det gör man inte. Precis som jag själv kan misstolka livet som ”frustrerande”, ”meningslöst” eller ”svårt” hade hon hört fel i texten till sången, där raden i själva verket lyder: ”Med fyra hungriga barn och en skörd ute på åkern.”

Bestäm dig för att ge upp alla tankar på ”skitande barn”. Alla tankar som gör dig olycklig (även om det bara är så litegrann) är resultatet av missuppfattningar. Och du beslutar dig för att se var och en av dem på ett nytt sätt – till och med de små och obetydliga, som du så lätt missar. Fem gånger idag (en kort stund i taget) ska du undersöka tankarna och se om du hittar en person eller situation som förefaller vara perfekt. Det spelar ingen roll hur obetydlig din åsikt känns. Och sen påminner du bara dig själv: 

Jag är fast besluten att se ____(dumhuvudet) på ett annat sätt. 

Jag är fast besluten att se ____(vad tankarna nu säger om hotande katastrofer).

Alla tankar, även pyttesmå, är tillåtna. 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: