Änglavägledning v.30

 

TRÄNA DE SJÄLSLIGA MUSKLERNA 

En viktig ingrediens för att utvecklas andligt är att träna de själsliga musklerna.

Vi tränar våra själsliga muskler genom att utvidga vår förståelse kring olika själsegenskaper och sedan tillämpa denna förståelse i vårt vardagliga liv.

De olika själsegenskaperna kan vara; vänlighet, klarhet, medkänsla, förlåtelse, ödmjukhet, fridfullhet, tålamod, förståelse etc.

Om vi tränar de själsliga musklerna kontinuerligt, eftersom de är en färskvara, så finns de på plats när vi behöver dem som allra mest. På så sätt kan du förebygga och underlätta för dig själv när utmanande situationer kommer din väg.

Livet kommer ständigt att utsätta oss för olika utmanande situationer. De kommer alltid att finnas där. Det du kan förändra är ditt sätt att hantera dessa prövningar när de dyker upp, och då gäller det att vara förberedd. Därför är det bra att redan ha tränat upp de själsliga musklerna. Då finns de på plats för att hjälpa dig när du behöver dem.

Det finns flera olika sätt att träna upp de själsliga musklerna på. Välj det som passar dig bäst.

Vårt vardagliga liv och alla situationer och människor vi möter dagligen är oftast våra bästa träningsredskap. Se de som välsignelser och visa tacksamhet. Det räcker långt och länge.

En daglig andlig rutin kan också hjälpa till att öva de själsliga musklerna. Den kan se ut på många olika sätt.

 

Kärlek Zäta 

Lämna ett svar