Kärleksbudskap – mod – 15/6-2022

 

MOD 

Idag så är och finns det något lejon därute, alternativt någon som har lejonet i sin födelsekarta. Dvs i sitt mån eller soltecken.
Eller att du har med ett lejon och göra i ditt liv. Medan motparten (du eller den andre – beroende på vem du är) kan vara en oxe, jungfru eller stenbock. Någon som ändå är lugn, ”trygg” åtminstone vad den utstrålar. Medan det är fullständigt kaos inuti personen i fråga.
Det kan vara en man men också en kvinna. Ett ”maskrosbarn” som under hela livet fått vara stark då denne mötts och möts av motgångar. Ni vet ju hur ett maskrosbarn är. Denne som trots ”all skit” bestämmer sig för att de förflutna inte ska påverka ens liv negativt. Så hen kämpar sig upp genom berget/stenen/asfalten för att orka kämpa vidare. Självkänslan kan vara oerhört ärrad av flera olika anledningar  – och som troligen omedvetet påverkar en känslomässigt något oerhört mycket. Någon form av ”karma” Kommer tillbaka till hen – där det är meningen att man ska lära dig av sina misstag, sina åtaganden, sina beslut & sina ageranden. Och meningen även att man ska titta på varför saker har skett, varför relationer blivit på ett visst sätt. Varför man agerar, resonerar som man gör etc. Att världen runtomkring en är en spegelbild av ens egna värld. Många vill nog inte varken se eller förstå det här; inte minst erkänna det för sig själv.

Istället så väljer man, hen, hon att kämpa med daglig ångest, stress, oro, sorg, negativa förväntningar etc. Kanske lever man singel eller kvar i någon relation, sambo, särbo, äktenskap. Som för några faktiskt gör att man mår ännu sämre. Även det orkar man inte ”ta tag i”, för det innebär ju att du man måste vara ännu starkare och möta för att våga känna som man känner, vara i det. Släppa taget om det. För en annan vågar, kan, orkar man inte lämna en relation pga ens dåliga självkänsla. Och för ytterligare en grupp så väljer man att stanna kvar pga att man inte tror sig vara värd kärlek. Tror sig vara värd att vara lycklig och må bra.

Den känslan att få må bra är nämligen främmande för en. Kaoset, konflikterna, stressen, oron känns mer tryggt och hemma – då det påminner om ens barndom. Det kan finnas någon som mött en ny partner och som är fin, snäll, givmild – vilket gör att du stöter bort den personen i fråga. Man kan tycka att den här snälla nya partnern är alldeles för tråkig, för stabil eller liknande. Här försöker man hitta alla möjliga bortförklaringar, och kanske t o m letar fel på personen i fråga för att skydda sig själv från att känna kärlek. I allt detta krävs massor av mod. Mod att leva, mod att möta, mod att konfrontera, mod att gå till sig själv.. 

Det kan vara en mästare på manipulation som man lever med, har att göra med. Men kan även Också vara du som är denna person. Personen du har att göra med kan vara väldigt dominant, egoistisk, självupptagen. M e n samtidigt framgångsrik, vacker, snygg, moderlig och omhändertagande i sin energi när hen vill. Faktiskt någon som man dyrkar mer eller mindre och höjer på en piedestal. Kvinnan kan vara på ett sätt som gör att mannen (eller tvärtom) går på nålar för den andra. Och jag får till mig att denna kvinna/man är medveten någonstans över hur den beter sig. Vilket som jag nämnde ovan har sin grund i att hen är ett maskrosbarn. Hen försöker utifrån sitt bästa, med de verktyg som hen har ändå försöka göra det bästa av situationen. Eftersom den andre (som även kan vara man eller kvinna, då ni är fler grupper.. ) är mer bestämd, långsam, dominant, också snygg.. och kanske varit en vän., från början där de utvecklats till mer. Ja om ni inte nu lever i en mer vänskaplig relation vill säga. Hur som helst känns den här personen väldigt sexuell., relationen kan vara väldigt sexuell/passionerad vilket gör att de kanske är mer de jag får till mig. Inte vidare känslomässigt just nu.

Det känns som att mannen är något beräknande, och k a n bära en del narcissistiska drag. Vilket gör att kvinnan tar avstånd – emotionellt. Så i detta fallet får jag till mig att båda två är maskrosbarn i grunden, den ena mer och den andre mindre. Finns någon makt här mellan parterna. Och det krävs alltså mod för att lämna denna relation oavsett det rör sig om att du är gift eller någon du dejtar. Kvinnan kan känna sig som en sexdocka gentemot mannen., att hon duger till en sak. Eller att mannen beter sig och är underlägsen, ”smeka”i många avseenden för att sedan ”slå”. Budskapet är alltså att du – vem du nu är – ska ha tillit, våga ta de steg du vill innerst inne, låta dina vingar få flyga., och framförallt ha tillit till att universum stödjer dig genom hela din resa. Du är skaparen av ditt eget liv, kom-ihåg det! 

🧡

Lämna ett svar