Änglavägledning v.7

VISDOM 

Vad är visdom?

Receptet för visdom innehåller tre ingredienser:

🐚 Intelligens

🐚 Intuition

🐚 Manifesterad intelligens + intuition

Intelligens är inte detsamma som att vara intellektuell. Att vara intellektuell handlar om att du har kunskap om något, vilket vem som helst kan läsa och studera sig till. Och att vara intelligent går mycket djupare än så. Intelligens har ingen ålder och går aldrig ur tiden. Det är att du som individ har skapat dig egna livserfarenheter stort som smått och därmed har ”upplevd kunskap”. Det vill säga att du har kunskap om något och även tillämpat detta i ditt liv.

För att ta en liknelse så låt oss säga att du har ett recept på en tårta. Du kan läsa receptet och få kunskap om alla ingredienser, men du vet fortfarande inte hur den smakar. Tårtan är ännu inte en upplevd kunskap. Du har ännu inte tillämpat kunskapen i ditt liv. Och för att kunna göra det behöver du baka tårtan och smaka på den själv. Först när du har smakat på tårtan kan du antingen bestämma dig för om du tycker om den, vill dela med dig av den eller inte. Om tårtan faller dig i smaken blir det något som du upplevt som är gott för dig. Då är detta din sanning.

Just den tårtan tycker du är god och då kan du också ge receptet vidare för att du i ditt innersta vet att den faktiskt är god.

Intuition är när ditt själsliga behov tillgodoses. Intuitionen går bortom dina tankar och känslor. Det är när du ger själen andlig näring och du börjar lita på dess budskap. När du gör det börjar du även att känna mer frid, medkänsla med dig själva och andra, tillit, beskydd och du/ni känner er älskade för den du/vi är och inte endast för vad du/vi gör.

Manifesterad intelligens + intuition är när du lever som du lär. Det är att kunna förstå livet och leva därefter. Det räcker alltså inte att endast läsa om något. Här behöver man praktisera det man läser. Det räcker inte att endast läsa om exempelvis meditation för att veta vad det är och kunna ta del av dess effekter av lugn, ro, tillit, intuition och medkänsla. Du behöver även sätta dig ner och meditera för att kunna veta vad meditation faktiskt innebär. Sedan gör du det till en vana och börjar leva ditt liv därefter som då så småningom blir en del av din vardag. Då har du visdom om något, och i det här fallet handlar det om meditation och hur det påverkar ditt liv.

Hur når du visdom?

Det gör du genom att ständigt utveckla din intelligens och intuition genom personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande. Det kan du göra på många olika sätt. Du får prova dig fram tills du hittar ett sätt som passar just dig.

Önskar er alla en fin vecka!
🐚

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: