Dagens kort

Återerövra förundran & ödmjukhet 25/11🪶


ÅTERERÖVRA FÖRUNDRAN & ÖDMJUKHET 

Barn ser naturligt nog världen med oskyldiga ögon. Omgivningen är en källa till glädje för dem, och denna känsla av förundran och ödmjukhet behöver inte avta med tiden. Du kan bli förtrollad av ditt liv enbart genom att slå fast att detta är ditt livssyfte. Långtråkighet förekommer på grund av uppfattningen att upprepade stimuli blir ointressanta. Det tycker saker och ting är tråkiga när ditt liv verkar statiskt och rutinartat. Ändå förändras allting ständigt i den fysiska världen: färger, ljus och nyanser på andra områden skiftar hela tiden. På grund av tidens inverkan är det omöjligt att någonting skulle förbli detsamma på jorden – det är motsatsen till andens rike som förblir desamma evigheten igenom. Genom att öva dina sinnen på att finna subtila (och ibland inte så subtila) förändringar återerövrar  du en del av din ungdoms iver inför livet. Idag ska du lägga märke till de rika variationer som löper genom varje upplevelse.

Jag är fylld av förundran och glädje. Jag lägger märke till subtila detaljer och variationer i min omgivning. När jag öppnar mina ögon för livets skönhet kan jag alltid se den. Mitt hjärta är öppet för nya underbara upplevelser.

🕊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: