Dagens kort frĂ„n keruberna 17/1 đŸ’«

KĂ€nslighet Ă€r en gĂ„va 💝
MĂ„nga barn/ungdomar skĂ€ms över att de Ă€r kĂ€nsliga. Samtidigt ser de sig annorlunda. Att de inte passar in, att det Ă€r pĂ„ ett visst sĂ€tt, gör saker pĂ„ ett visst sĂ€tt, har en sĂ€rskild gĂ„ngstil, och kan ha en bakomliggande diagnos. Vilket jag kallar för kristallbarn ❀ men det gör inte samhĂ€llet. Jag fĂ„r till mig ett barn, en pojke i 14 Ă„rsĂ„ldern,jungfru. Som ocksĂ„ vill ha en hund. Han bĂ€r pĂ„ mĂ„nga kĂ€nslor inom sig och Ă€nglarna sĂ€ger att han ska veta att hans kĂ€nslor Ă€r nĂ„got bra. Han Ă€r en vĂ€ldigt speciell person med starka kĂ€nslor. Och den hĂ€r pojken mĂ„r bĂ€ttre nĂ€r han Ă€r tillsammans med milda mĂ€nniskor. Och vad menar jag med milda personer? Jo, de som Ă€r lugna, trygga, stabila i humöret inte gapar och skriker, pedagogiska i lĂ€ngsta möjliga tĂ€nkbara utstrĂ€ckning. Samtidigt mĂ„r han Ă€ven bĂ€st pĂ„ lugna fridfulla platser. Även om han Ă€r 14 Ă„r rent fysiskt sĂ„ kĂ€nner jag att han inte Ă€r det rent mentalt och behöver allt tĂ€nkbart stöd han kan fĂ„. Jag vet att det finns eller det kĂ€nns som en viss del stöd men han behöver mer. Kanske Ă€r det pĂ„ gĂ„ng? 

LĂ€mna ett svar